En albansk bordellboss i London slipper utvisning till sitt hemland – en domare beskriver honom som ”smart och driftig”

  23 maj 2023, kl 10.37

  Den albanske Kristian Kodra, 25 år, fick nyligen två års fängelse för att drivit en bordell och försett intresserade med kokain, rapporterar Daily Mail. Hans gäng tjänade nästan fem miljoner kronor under sex månader, innan polisen slog till mot hans hus i centrala London, 2019.

  Trots Kodras fällande dom för att ha drivit en bordell, sålt narkotika, innehav av kriminell egendom och falsk legitimation har han fått veta att han kan stanna i Storbritannien. Domaren Cordella Bart-Stewart biföll ett överklagande mot utvisning på grund av mänskliga rättigheter: ”Det finns inga bevis för att han utgör en risk för allmänheten.”

  ”Han är en smart och driftig ung man med potential att bidra mycket till samhället. Han har ett hem här, och stöd”, fortsätter Bart-Stewart. ”Han kan arbeta. Jag anser att det allmänna intresset inte kräver att klaganden utvisas från Storbritannien.” Kodra ansökte om asyl i Storbritannien när han var 15 år, och beviljades då ett tillfälligt uppehållstillstånd.

  Inrikesministeriet uppger att de deporterat 215 av de 45 728 migranter som tog sig över kanalen i små båtar, 2022. Nu bor 51 000 illegala invandrare på hotell, vilket kostar 73 miljoner kronor om dagen.

   

   

  Fler notiser