Högljudd senator från Nebraska hetsar upp sig själv om transsexuellas rättigheter i en debatt – missa inte märklig video

  22 maj 2023, kl 19.43

  I fredags debatterade parlamentet i Nebraska ett lagförslag om att förbjuda könsbyte för minderåriga i delstaten, meddelar Fox News. Det hettade till när den demokratiska senatorn Machaela Cavanaugh började skrika ut sitt stöd för transsexuella: ”Transpersoner hör hemma här, vi behöver transpersoner, vi älskar transpersoner.”

  Hon kritiserade också konservativa som röstade för lagstiftningen, och varnade för att medborgare, läkare och företag kommer att lämna staten om lagen gick igenom. ”Du måste leva med det faktum att du röstar för att ta bort människors rättigheter. Du måste leva med det. Vi andra måste leva med konsekvenserna av det, men du måste leva med det.”

  Lagförslaget blev antaget, och skickades till den republikanska guvernören Jim Pillen för ett godkännande. I och med det förbjuds könsbyte för minderåriga. Cavanaugh hävdade att de som stödde lagförslaget ”låtit sig köpas av guvernören”.

  Cavanaugh lovade i mars att förhindra att alla lagförslag som begränsar transsexuellas rättigheter, oavsett ålder, blir till lag genom att maratonprata sönder debatterna. Det ledde till att den lagstiftande församlingen ändrade reglerna, och begränsade möjligheten till filibustertal.

   

   

  Fler notiser