Londons borgmästare Sadiq Khan erkänner han lider av någon slags PTSD och att han tappat sin mojo under pandemin.

  21 maj 2023, kl 16.56

  Sadiq Khan säger att hoten, tillsammans med att hantera efterdyningarna av branden i Grenfell Tower och terrorattackerna i London, har påverkat hans psykiska hälsa. Han tror att han upplever en slags av PTSD, en slutsats som stöds av en vän till läkare. I en intervju i The Guardian beskrev Khan det som en kumulativ typ av PTSD och betonade att han inte likställde det med den PTSD som flyktingar eller människor i liknande situationer upplever.

  Khan, som kandiderar till en tredje mandatperiod som borgmästare, diskuterade också Covids inverkan på hans psykiska hälsa och förklarade att han “förlorade min mojo” under nedstängningen. Han medgav att han kämpade med att tänka klart och inspirera sitt team under den tiden. Kritiken mot Khan ska ha varit så hög sedan han blev borgmästare 2016, särskilt efter att ha kritiserats på Twitter av Donald Trump, att han nu har säkerhet dygnet runt som liknar premiärministerns och kungens.

   

   

   

  Fler notiser