Tidigt på lördagsmorgonen attackeras en tonåring i ett trapphus i Brandbergen, söder om Stockholm – livshotande skador

  20 maj 2023, kl 12.30

  04.17 i morse fick polisen larm om att en ung man i Brandbergen som ”tillfogats livshotande skador av en person som troligtvis har använt sig av en kniv”, enligt polisens webbplats. Ett trapphus i ett flerbostadshus spärrades av, och en utredning om mordförsök har inletts.

  Det var boende som såg ynglingen ligga i trappan som larmade polisen. ”Vi tror att brottsplatsen är en trappuppgång, och han har tagits om hand strax utanför trappuppgången”, säger Stockholmspolisens presstalesperson Ola Österling till Expressen. ”Vi är också på plats på sjukhuset. Hans skador betecknas som livshotande.”

  Den skadade beskrivs vara i övre tonåren och eventuellt boende i det aktuella bostadshuset, som också är den förmodade brottsplatsen, meddelar Dagens Nyheter. Ingen är frihetsberövad i ärendet, som rubriceras som försök till mord alternativt dråp. ”Det rör sig om väldigt allvarliga skador”, säger Österling.

  ”Det är ett stickande föremål han skadats av, och det ligger nära till hands att tro att det kan vara en kniv som har använts, men vi har inte hittat något brottsverktyg”, avslutar Österling.

  Under morgonen har polisen förhört boende i området.

   

   

  Fler notiser