Snart får Twitter konkurrens, när Instagram lanserar en egen textbaserad app – testas internt på Meta och av influencers

  20 maj 2023, kl 13.36

  Kommer Twitter-dödaren redan nästa månad? I fredags rapporterade Bloomberg News att Meta-ägda Instagram planerar att släppa en textbaserad app, och citerade personer som är bekanta med saken. Enligt uppgifter till tidningen testas appen internt, tillsammans med influencers och några kreatörer.

  Mark Zuckerbergs Meta ska också ha kontaktat talangbyråer och kändisar för att känna av deras intresse för att prova en tidig version av appen, som kommer att integreras med Instagram. Det säger en reporter på The Verge i ett nyhetsbrev.

  Enligt The Verge kan användare logga in med sitt Instagram-användarnamn och lösenord, och följare samt information från Instagram-kontot följer då med. Man ska kunna göra textinlägg upp till 500 tecken långa, med bifogade länkar, foton och videor. Den nya appen har än så länge inte något officiellt namn.

  ”Den decentraliserade appen är byggd på Instagram, men kommer att vara kompatibel med vissa andra appar, som Mastodon”, enligt Lia Haberman, som undervisar i sociala media och influencer marketing vid University of California. Mastodon är en mjukvara med fri och öppen källkod som används för driva mikrobloggar, och har funktioner som liknar Twitters.

   

   

  Fler notiser