Apple förbjuder sina anställda att använda ChatGPT – rädsla för att AI-verktyg läcker företagets konfidentiella data

  20 maj 2023, kl 10.03

  Enligt ett dokument som The Wall Street Journal, och personer som påstår sig vara bekanta med problemet, är Apple oroade över att AI-verktyg kan läcka företagets konfidentiella data. Förutom ChatGPT har Apple förbjudit personal från att använda GitHubs Copilot, ett molnbaserat verktyg som hjälper webbutvecklare att komplettera kod automatiskt.

  När användare skriver in meddelanden i ChatGPT och GitHub Copilot skickas data tillbaka till utvecklarna, vilket gör att AI-tekniken blir smartare med tiden. Men när buggar dyker upp, som för ChatGPT i mars, kunde användare se andras chatthistorik, inklusive ”betalningsrelaterad information”, enligt OpenAI, som tagit fram ChatGPT. I slutet av april lade ChatGPT till en funktion som låter användare stänga av sin chatthistorik.

  OpenAI har redan sålt en privat ChatGPT-tjänst till investmentbanken Morgan Stanley, och Microsoft arbetar på en version av ChatGPT riktad till företagskunder för att hantera integritetsproblem. Amazon har redan ett eget internt AI-verktyg.

  I torsdags lanserade OpenAI en officiell ChatGPT-app för iPhone och iPad. Den är än så länge begränsad till USA, men ska introduceras till fler länder de kommande veckorna.

   

   

  Fler notiser