Robotar på Axfoods nya lager klarar inte riktigt av jobbet – Hemköp, Willys, Middagsfrid, Apohem och Urban Deli drabbas

  19 maj 2023, kl 15.26

  Axfoods nya logistikcenter i Bålsta, norr om Stockholm, förser 250 butiker med torrvaror. Under året ska betydligt fler butiker anslutas, och lagret ska hantera fler varukategorier. Men den senaste veckan har lagret dragits med driftsstörningar. Hyllor som vanligtvis är fyllda med kaffe, chips, läsk och toapapper gapar nu tomma.

  ”Vissa varor har uteblivit, och andra har kommit vid fel tillfällen. Nu jobbar de med att lösa driftsstörningarna och komma ikapp. Att något sådant här inträffar är inte oväntat, men det har varit litet större störningar än vad vi önskat under den senaste veckan”, säger Magnus Törnblom, presschef på Axfood, till Dagens Nyheter. ”Nu jobbar de med att lösa driftsstörningarna ,och komma ikapp.”

  Störningarna påverkar Hemköp, Willys, Middagsfrid, Apohem och Urban Deli. ”Vi har 1 800 olika varor som väntar på att få bli plockade och levererade”, sa en av Hemköps butiker i Stockholm till kunderna, vilket Expressen uppmärksammade.

  Det automatiserade lagret är ett av Europas största i sitt slag, och kommer att vid full kapacitet leverera 60 procent av varorna som Axfood säljer. I samband med det läggs sex andra lager ner.

   

   

  Fler notiser