Israelisk medborgare gripen för att ha läckt säsongsfinalen av House of the Dragon

    19 maj 2023, kl 10.35

    En israelisk invånare i Givatayim greps i måndags för att ha hackat sig in i ett satellit-tv-bolags servrar och läckt det sista avsnittet av första säsongen av HBO:s serie House of the Dragon för några månader sedan.

    Säsongsfinalen av Game of Thrones-avknoppningen sändes officiellt den 23 oktober. Två dagar före den officiella sändningen rapporterade Variety att säsongsfinalen hade läckt ut på nätet. HBO berättade då för Variety att de var besvikna över att denna olagliga åtgärd har stört tittarupplevelsen för lojala fans av serien.

    Detektiverna använde avancerade tekniska åtgärder och samlade in och analyserade fynd på sociala medier för att fånga den skyldige. De analyserade även namnet på den läckta filen och det anonyma användarnamnet som laddade upp den, vilket inkluderade namnet “Bird”, vilket visade sig vara namnet på den misstänktes katt.

    Trots läckan av säsongsavslutningen av House of the Dragon gick 9,3 miljoner tittare ändå in för att se avsnittet på dess officiella sändningsdatum, den största finalkvällen för en HBO-serie sedan Game of Thrones avslutades, enligt HBO.

     

     

    Fler notiser