Polis skjuter dement 95-årig kvinna på äldreboende i Australien med elpistol två gånger – hon förväntas inte överleva

    19 maj 2023, kl 10.24

    Vid fyratiden på onsdagsmorgonen fick personalen på Yallambee Lodge, ett demensboende i Australien, syn på Clare Nowland, 95 år. Hon gick runt med ena handen på sin rullator, och i den andra hade hon en kniv, meddelar ABC News. Polis tillkallades, men de lyckades inte avväpna kvinnan.

    Polisen väljer att skjuta henne med en elpistol, en gång i bröstet och en gång i ryggen. Nowland faller omkull, och ligger nu på sjukhus med en misstänkt skallfraktur och hjärnblödning. I ett uttalande sa polisen att man ska undersöka omständigheterna kring händelsen. ”Utredningen kommer att bli föremål för oberoende granskning.”

    De styrande i regionen säger ”Inga ytterligare kommentarer är tillgängliga för närvarande på grund av den pågående utredningen, och av respekt för de inblandades integritet.” Nowlands familj vakar vid hennes säng på sjukhuset, och har avböjt att kommentera händelsen.

    Nowland är välkänd i det lokala samhället, och sin 80-årsdag firade hon med att hoppa fallskärm över Canberra, enligt ABC News. När demensen blev för svår för fem år sedan blev det aktuellt med boendet på Yallambee Lodge.

     

     

    Fler notiser