Deutsche Bank betalar 720 miljoner kronor för att undvika rättegång – tillhandahöll konton till sexförbrytaren Epstein

    18 maj 2023, kl 18.00

    En kvinna som påstod att hon misshandlades av Jeffrey Epstein, och hyrdes ut som sexslav till hans vänner, lämnade in en grupptalan i New York förra året. Hon gjorde det också för andra kvinnor som påstås ha utnyttjats av den bortgångne amerikanska finansmannen. Kvinnan sa vidare att Deutsche Bank gjorde affärer med Epstein, trots att de visste att hans konton användes för att underlätta övergreppen.

    Den anonyma kvinnan sa att Deutsche Bank ”valde vinst framför att följa lagen” eftersom de visste att banken skulle ”tjäna många miljoner kronor på att underlätta Epsteins sexhandel.” Deutsche Bank gick med på en förlikning, och ska betala 720 miljoner kronor. Pengarna ska gå till att betala ersättning till dussintals kvinnor.

    Edwards Pottinger, en av advokatbyråerna som representerar den icke namngivna kvinnan, sa till BBC News att det ”troligen var den största sexhandelsuppgörelsen som involverat en bankinstitution i USA:s historia.”

    Deutsche Bank har tidigare begärt att stämningsansökan skulle ogillas. Dylan Riddle, en talesman för banken, avböjde att kommentera uppgörelsen, men sa att den hade ”gjort avsevärda framsteg i att åtgärda ett antal tidigare problem.”

     

     

    Fler notiser