Även kaffe kan vara en tekniksport – kafé i Australien erbjuder en kopp för 10 000 kronor, beställs två veckor i förväg

    18 maj 2023, kl 13.05

    Den som vill ha en alldeles väldigt speciell kaffeupplevelse i Australien får hosta upp tio tusenlappar, och vänta ett par veckor på sin kopp kaffe. Det är The Brew Lab Café i Penrith, utanför Sydney, som bara serverar just det här kaffet efter överenskommelse.

    ”Det är ett exceptionellt kaffe, den typen av kaffe som får folk att gråta. Jag vet att det låter galet men det har hänt, det har fått dem att gråta”, säger kaféägaren och baristan Mitch Johnson till The Daily Telegraph. Just de här kaffebönorna anses vara några av de bästa i världen, och odlas och rostas på sidan av en vulkan i Silla De Pando, på gränsen mellan Panama och Costa Rica.

    Hittills har två kunder beställt kaffet. De fick vänta litet längre än de två veckorna, eftersom baristan går igenom en specifik bryggprocess. Kaffet hälls upp direkt, och går inte genom en espressomaskin. Kaffefiltret förfuktas och vattnet är uppvärmt till exakt 94° C. Vattnet hälls sedan försiktigt över kaffet med exakta tidsintervall på sekundnivå för att inte förstöra smaken. Sedan förs kaffet högtidligt vidare till kunden, som beskådat processen bakom lyckta dörrar.

    Kaffekonnässörer kan till vardags unna sig annat gokaffe för tusenlappen.

     

     

    Fler notiser