Jobba hemifrån? ”Snicksnack” och ”moraliskt fel”, säger Musk – Silicon Valleys techarbetare lever i sin egen lilla värld

    17 maj 2023, kl 12.55

    I en intervju med nyhetskanalen CNBC i tisdags beskrev Elon Musk distansarbete som ”snickesnack” och ”moraliskt fel”, i ett samtal om den anställningspraxis som växte fram i samband med pandemin. Han liknade Silicon Valleys techarbetare vid en ”bärbara datorer-klass som lever i sin egen lilla värld”.

    Musk sa vidare att han tror på att arbete på kontor ökar produktiviteten, och att anställda som vägrar komma tillbaka måste ”kliva av sina moraliska höga hästar”. De ska komma tillbaka till jobbet som alla andra.

    ”Det är en produktivitetsfråga, men det är också en moralisk fråga”, fortsatte Musk. ”Människor borde kliva av sin jävla moraliska höga häst och sluta med det här skitsnacket, eftersom de ber alla andra att inte jobba hemifrån medan de själva gör det. Det är fel.”

    Enligt CNBC har produktiviteten hos företag minskat tydligt, samtidigt som investerarnas förväntningar växt. Det har lett till att chefer på företag som bland annat Amazon kräver att arbetarna återvänder till sina kontor.

    Efter köpet av Twitter har Musk varit tydlig med att ingen får arbeta hemifrån om han inte själv personligen har godkänt det. Alla förväntas vara på kontoret 40 timmar i veckan.

     

     

    Fler notiser