Har du ett gammalt Google-konto du inte använder? Om du inte loggat in på två år, så kan Google komma att radera kontot

    17 maj 2023, kl 12.15

    Google meddelade i tisdags att de uppdaterar sin inaktivitetspolicy, och senare i år börjar man radera konton som inte använts på två år. Det gäller Google Workspace (Gmail, Docs, Drive, Meet, Calendar), YouTube och Google Photos. Policyn gäller endast personliga Google-konton, och påverkar inte konton för organisationer som skolor eller företag.

    Den nya policyn trädde i kraft i går, och man börjar med konton som skapats men aldrig använts. Google skickar flera meddelanden under månaderna fram till raderingen, till både kontots e-postadress och den eventuella återställningsadressen. Inaktiva konton börjar tidigast tas bort i december i år.

    Google säger att konton som inte använts under långa perioder är mer benägna att äventyras på grund av användningen av äldre, mindre säkra lösenord eller lösenord som används för flera konton, samt bristen på tvåfaktorsautentisering. När ett konto väl har äventyrats kan det användas för bland annat identitetsstöld och för att skicka ut spam.

    Redan 2020 sa Google att de skulle radera innehåll från oanvända konton, men skulle hålla kontona intakta. Det ändras nu med planen att ta bort inaktiva konton helt och hållet.

     

     

    Fler notiser