Snattare skjuts till döds – se videon när en beväpnad butiksvakt i San Francisco brottar ner tjuven, och skjuter honom

    16 maj 2023, kl 12.25

    Chockerande övervakningsvideo släpptes i måndags av distriktsåklagaren i San Francisco, som visar ögonblicket när en säkerhetsvakt på ett Walgreens-apotek skjuter ihjäl en snattare, meddelar New York Post. Det var i slutet av april som Banko Brown gick in på apoteket, och försåg sig med det nödvändigaste utan att betala. Det som börjar med ett våldsamt bråk med butiksvakten slutar med döden.

    När Brown försöker gå ut genom entrén säger butiksvakten Michael Anthon åt snattaren att betala eller lägga tillbaka de stulna varorna, men istället blir det bråk. Situationen eskalerar, och Brown brottas ner på golvet. Han slår sig fri, plockar upp kassen med de stulna varorna och går ut.

    Det är nu som snattaren hotar att knivskära Anthon, och gör ett utfall – sekunden senare skjuts han ihjäl i självförsvar. Senare visade det sig att Brown var obeväpnad. Distriktsåklagaren beslutade att inte väcka åtal mot Anthon, och säger att han agerade i självförsvar. Brown hade flera gånger tidigare gripits för stöld.

    San Francisco fortsätter att plågas av utbredda butiksstölder, liksom Los Angeles och New York. Många utsatta butiker tvingas stänga ner sin verksamhet, eller låsa in samtliga varor.

     

     

    Fler notiser