Hål i huvudet, på riktigt – ilsken ormvråk attackerar för tredje gången brittisk man när han är ute på sin motionsrunda

    16 maj 2023, kl 16.34

    Skotten Ewan Cameron tycker om att motionera, och brukar springa sin löprunda på en halvmil utanför byn Friockheim, östra Skottland. Det var då han plötsligt attackerades bakifrån av en ormvråk, säger Cameron till BBC Radio Scotland. ”Klorna är väldigt vassa och de sjunker djupt in i bakhuvudet. Nu har jag har ungefär sex hål i huvudet som en konsekvens av attacken.”

    Cameron säger vidare att fågeln är ökänd, efter att ha slagit klorna i honom två gånger tidigare. ”Första gången det hände mig trodde jag faktiskt att en lastbilsbackspegel träffade mitt bakhuvud.” Han är förvånad över att höra att andra löpare upplevt samma sak. ”Jag tror att det var ungefär 240 kommentarer, och de fortsätter komma.”

    ”Många människor har blivit attackerade av ormvråkar”, avslutar Cameron, och tillägger att flera löpare blivit traumatiserade och drar sig för att springa på landsbygden.

    Ormvråk som övervintrar i Sydafrika

    Paul Reynolds från New Arc Wildlife Center, en räddningstjänst för vilda djur i Skottland, säger till BBC att attacker som denna inte är en vanlig företeelse. ”Om vi ​​tänker på det i stor skala, så är det fler människor som skadas av kor än av rovfåglar.” Ett tips är att bära hjälm eller keps när fåglarna vaktar sina ägg.

     

     

    Fler notiser