Snapchats AI-bot säger att cannabis är bra för den som vill ha roligt, ger förslag hur barn kan ljuga för socialtjänsten

    15 maj 2023, kl 10.50

    Snapchat, överlägset störst bland yngre, lanserade nyligen en egen AI som försöker agera som en vän, dock med något dåligt omdöme. En journalist på The Washington Post utgav sig för att vara 15 år, och frågade hur hon kunde ha en episk födelsedagsfest. My AI-boten gav råd om hur man döljer lukten av alkohol.

    När journalisten berättade för My AI att hennes föräldrar ville radera Snapchat-appen uppmuntrade den digitale vännen att ha en ärlig konversation med dem … och berättade sedan hur man flyttar appen till en mobil de inte vet om.

    Enligt uppgifter från Sveriges Radio har boten sagt att ”cannabis kan användas för den som vill ha roligt med vänner”. Det uppskattade inte Anna Örjebo, mamma till en 15-åring i Stockholm, som säger ”Det blir ju nästan som någon man känner, varför skulle den vilja mig något dåligt?”

    Också Aftonbladet uppmärksammar den nya AI-vännen. När en fejkad 13-åring sa att hon ville ha sex med en 31-åring sa boten att hon skulle vänta tills hon känner sig redo, men också att litet ljus och musik kan skapa en intim stämning. I en annan konversation tipsar My AI att man kan sminka över blåmärken i ansiktet med en concealer, innan socialtjänsten hälsar på.

     

     

    Fler notiser