Nybliven mamma? Spela bingo online! Brittiskt ledande spelbolag betalar mammabloggare för att länka till sina onlinespel

    15 maj 2023, kl 07.48

    En bingolänk på en blogg om barnmatsrecept? En toppenidé, tyckte branschledande brittiska Coral, som bland annat erbjuder sportspel, poker och bingo på sin spelsajt. Betalade bloggare för att de skulle rekommendera förströelse för att lindra stressen med småbarnen, och en länk till sin webbplats.

    I ett inlägg, till synes om barnmatsrecept, fanns textsnutten: ”Om du som mamma inte kan lämna huset, varför inte testa bingo online? Klicka här!”, enligt The Guardian. En annan föräldrablogg rekommenderade ”överdådiga roulettespel online som är lätta att lära sig, och kan ge några praktiska vinster.”

    Sådana spel är vanligtvis mer populära bland kvinnor än vadslagning på sport. Stora speloperatörer har försökt utöka sin kundbas de senaste åren, genom att rikta sig till just kvinnor, som historiskt sett har spelat mindre än män. Men den brittiska motsvarigheten till Reklamombudsmannen var inte nådig; spel får inte presenteras som en ”lösning på ekonomiska problem”.

    Corals ägare Entain säger att de ”inte kunde hindra tredje part från att länka till våra spelsajter”, men ska försöka få dem borttagna så snart som möjlig. Endast ett av blogginläggen avslöjade att länkarna i texten var reklam.

     

     

    Fler notiser