Mer än ett dussin döda i attack mot paramilitär styrka i Pakistan, terrorister stormar bas, tar tre familjer som gisslan

    15 maj 2023, kl 15.53

    På fredagen och lördagen dödades minst ett dussin människor i en strid mellan pakistanska paramilitära trupper och militanter som stormade deras bas i sydvästra Pakistan, meddelar AFP. Enligt armén togs tre familjer i ett bostadskvarter som gisslan.

    Strider rasade från fredag kväll till lördag morgon, och ”den komplexa insatsen involverade räddningen av gisslan”, säger den pakistanska väpnade styrkans media- och PR-avdelning Inter-Services Public Relations, ISPR, i ett uttalande.

    ”Terroristerna skonade inte ens barnen” i sitt gisslantagande, enligt ISPR. Alla sex beväpnade militanter som bröt sig in i området dödades. Sex personer i säkerhetsstyrkan och en civil dödades. Ytterligare sex personer, inklusive en kvinna, skadades.

    Pakistan har sett en dramatisk ökning av attacker sedan de afghanska talibanerna tog tillbaka makten i grannlandet, 2021. Attacker riktas ofta mot poliser och arbetare, särskilt de som är involverade i de projekt som initierats av Kina i regionen, enligt Al-Jazīra. Kinas mål är att länka samman Xinjiang-provinsen med Arabiska havet, med hjälp av ett nätverk med vägar och järnvägar.

     

     

    Fler notiser