Våldsamt kriminellt nätverk, som är inblandat i våldsvågen i Stockholm, försöker nu etablera sig i nordligaste Sverige

    14 maj 2023, kl 10.36

    Det börjar bli trångt för gängen i Stockholm, och konkurrensen om kunderna slutar ofta med att polisen intresserar sig för verksamheten, vilket skadar affärerna. Nu ser polisen tecken på att ett kriminellt nätverk, som är inblandat i våldsvågen i Stockholm, försöker etablera sig i Norrbotten.

    ”Med sannolikhet så tror jag att det stämmer, eftersom vi är ju en del av en värld som inte är så stor som vi tror”, säger Karin Markaberg vid polisen i Norrbotten. Hon säger vidare att norra Sverige är en intressant plats för kriminella, eftersom det gränsar till både Norge och Finland.

    Narkotika som nätverket säljer har beslagtagits i Luleå, enligt uppgift till Ekot. I höstas greps en medelålders man när han parkerat sin bil utanför en restaurang i centrala Luleå, meddelar Sveriges Radio. Han hade kört från Strängnäs, och i bilen hittade polisen två kilo amfetamin och tre kilo hasch.

    Enligt uppgifter till Ekot har polisen i Luleå den senaste tiden gjort beslag av narkotika från ett av de våldsamma kriminella nätverken som är inblandat i våldsvågen i Stockholm. Nätverket har redan visat intresse för försäljning på andra städer i Norrland, som Sundsvall och Umeå.

     

     

    Fler notiser