Men hur doftar pengar? Fråga Johnny Depp, som får 200 miljoner kronor för att göra reklam för parfym från franska Dior

  14 maj 2023, kl 18.30

  Enligt Independent har Johnny Depp ett nytt avtal med Dior värt 200 miljoner kronor, vilket skulle göra det till historiens mest lukrativa affär för herrdofter. Depp har varit ansiktet utåt för Diors Sauvage-doft för män sedan 2015 – inspirerad av vilda, öppna landskap och solnedgångar i öknen, med sensuella orientaliska accenter.

  Det franska modehuset stöttade Depp under den omtalade förtalsrättegången mot tidigare frun, Amber Heard, förra året. Några månader efter att domstolen dömde till Depps favör publicerade Dior Beauty bilder på skådespelaren bakom scenen i Paris innan han uppträdde med sångaren Jeff Beck, som nyligen gått bort. I sin bildtext beskrev Dior skådespelaren som ”orädd men ändå mänsklig, precis som Sauvage”.

  Under en finansiell presentation i januari i år sa Bernard Arnault, vd för Diors moderbolag LVMH, att doftens ”anmärkningsvärda framgång” var ”driven av bilden av Johnny Depp”.

  Om några dagar har Depps nya film Jeanne du Barry premiär på filmfestivalen i Cannes. Piraten från Karibien axlar rollen som Ludvig XV av Frankrike, som låter Jeanne Bécu, en oäkta dotter till en fattig sömmerska, bli hans sista officiella älskarinna. Depps första stora film sedan 2018.

   

   

  Fler notiser