Twitters nya vd Linda Yaccarino är chef på mediejätten NBC Universal och insyltad i World Economic Forum

  12 maj 2023, kl 19.07

  Elon Musk skriver att Twitter om sex veckor kommer att få en ny vd, men avslöjar inte hennes namn.

  Sedan svarar han på twitterinlägg som uttrycker oro för Linda Yaccarinos ambitioner som vd.

  Vi väntar fortfarande på ett mer officiellt uttalande från Elon Musk.

  Linda Yaccarinos ålder är än så länge lite oklar men antas vara född 1962 eller 1963 och är för närvarande högt uppsatt på medströmsmediekoncernen NBC Universal. Men det som orsakat mest kontrovers är hennes delaktighet i initiativ av kontroversiella World Economic Forum (WEF) – den organisation som bland annat årligen anordnar masskonferensen för världens ledare i Davos. Hon är ordförande för WEF:s “Taskforce on Future of Work” samt medlem av dess kommitté för medie-, underhållnings- och kulturindustrin.

  I en intervju i april 2023 med Twitters nuvarande vd Elon Musk föreslog Yaccarino att annonsörer borde ha möjlighet att påverka Twitters utveckling, inklusive områden som produktutveckling, annonssäkerhet och innehållsmoderering.

  Se intervjun från 18 april i år här.

   

   

  Fler notiser