”Skjut inte!” Chockerande amerikansk polisvideo när knivbeväpnad kvinna går till attack mot polisen, och skjuts ihjäl

    12 maj 2023, kl 11.36

    Polisen i Hyde Park, en stad utanför New York, rycker ut efter ett larm om bråk hemma hos Jamie Feith, 34 år, och hennes partner. Till en början går allt som planerat, och en polis eskorterar Feith, som har blåmärken i ansiktet, ut ur ett rum i huset. Hon lyckas snart ta sig loss, och drar upp en kniv hon vägrar släppa.

    En av de fyra poliserna skjuter henne med en elpistol, men det har ingen större effekt. De drar sina pistoler och varnar henne, samtidigt som kvinnans partner skriker ”Skjut henne inte för fan!” När Feith går till attack tvingas poliserna skjuta sammanlagt fyra skott för att få stopp på henne, och hon förklaras död på platsen. Kroppskamerorna fångar den våldsamma händelsen på video.

    Polisen som sköt gjorde allt rätt, och kommer inte att ställas inför rätta, säger stadens polischef Al Torreggiani. ”Det är hur tragiskt som helst”, sa han till den lokala tidningen Poughkeepsie Journal.

    Innan hennes död publicerade Feith regelbundet konspirationsteorier, och skrev bland annat ”Om du inte skyddar din rätt till kroppslig integritet, så spelar inga andra rättigheter ens någon roll.” 2015 greps hon för grovt rattfylleri, liksom 2012.

     

     

    Fler notiser