Polisen i Italien griper ytterligare 61 misstänkta medlemmar i ’Ndrangheta-maffian i räder – 500 poliser inblandade

    11 maj 2023, kl 10.10

    Enligt BBC News har italiensk polis gripit fler misstänkta medlemmar i Ndrangheta, ett av de största och mäktigaste brottssyndikaten i Europa. I de senaste räderna deltog över 500 poliser, och 61 personer greps i en serie räder i sju regioner. Gårdagens polisrazzior är en del av en bredare, pågående operation.

    I förra veckan greps mer än 100 personer över hela Europa i vad den italienska polisen sa var den största operation som någonsin genomförts mot ’Ndrangheta. Ny information kom i dagen, bland annat hur några av de högsta nivåerna i gruppen fungerar. En av ’Ndranghetas påstådda chefer, Pasquale Bonavota, greps i en katedral i Genua förra månaden.

    Hundratals andra påstådda gangsters och korrupta tjänstemän har antingen fängslats eller ska ställas inför rätta för deras misstänkta inblandning i familjen Mancuso. Det är bara en av de 150 familjer som ingår i ’Ndranghetas kriminella nätverk med verksamhet i mer än 40 länder. De överskuggar den sicilianska maffian Cosa Nostra som den mäktigaste maffiagruppen i landet.

    Italienska och belgiska utredare tror att ’Ndrangheta hanterade närmare 25 ton kokain under oktober 2019–januari 2022.

     

     

    Fler notiser