Josef Fritzl som höll sin dotter fången i 24 år skriver en bok från fängelset i ett försök att återförenas med familjen

    11 maj 2023, kl 20.27

    Josef Fritzl, den österrikiske mannen som höll sin dotter fången i 24 år, har skrivit en bok från fängelset i ett försök att försonas med sin familj. Fritzl, som fängslades 2009 för mord, slaveri, våldtäkt och incest, har skrivit boken tillsammans med sin advokat Astrid Wagner. 1984 försvann Fritzls dotter Elisabeth vid 18 års ålder och hittades inte förrän 2008, då hon upptäcktes i en hemlig källare under familjens hem i Amstetten i Österrike.

    Wagner avslöjade att Fritzl kontaktade henne för att hjälpa till att publicera hans memoarer och bli hans advokat. Hon gick med på det, redigerade manuskriptet och har sedan dess representerat honom. Wagner sade att hon tror att Fritzl, liksom många brottslingar, har misslyckats med att inse dimensionen av sitt brott och behöver komma till rätta med sin skuld. Hon ser hans bok som hans sätt att förklara varför han gick vilse i så hög grad.

    I boken, som har titeln “The Abysses of Josef F”, uttrycker Fritzl förvåning över varför hans fru Rosemarie har avbrutit all kontakt med honom. I en intervju med The Sun nyligen sade Fritzl att han hoppas få träffa sin familj igen och att han vill uppleva friheten en dag, trots att han förstår varför folk vill att han ska dö i fängelse.

     

     

    Fler notiser