Hollywoodstjärnan Dolph Lundgren har lungcancer – ”Läkaren sa att jag kanske hade tre år kvar”, förberedde sin egen död

    11 maj 2023, kl 09.26

    I en tv-intervju med amerikanske Graham Bensinger, känd för att ha haft flera personligheter inom amerikansk sport som gäster i studion, säger Dolph Lundgren att han kämpat mot lungcancer i åtta år. Under den tiden har han tagit bort sex tumörer, meddelar Aftonbladet.

    2020 upptäcktes ytterligare en tumör. ”Läkaren ringde, och sa: ’Jag har hittat en ny tumör.’ Han sa att jag borde ta en paus, och tillbringa tid med familjen. Jag hade nog hade två, tre år kvar att leva, men jag hörde i hans röst att han trodde att det var kortare än så. Jag trodde det var slutet.”

    Men Lundgren genomgick en ny operation 2022, vilket gjort att tumören nu krympt med 90 procent. ”Nu återstår att ta ut det som är kvar. Prognosen är att jag förhoppningsvis inte har någon canceraktivitet då, och att medicinen jag tar ska trycka tillbaka allt.” Han sa också till Bensinger att han inte blev bitter av att kämpa mot sjukdomen. ”Jag tänkte att jag haft ett otroligt jävla liv.”

    Lundgren slog igenom 1985 som boxaren Drago när han spelade mot Sylvester Stallone i Rocky IV, var skurk i Bond-rullen Levande måltavla och har medverkat The Punisher, Universal Soldier, Johnny Mnemonic och ett 90-tal andra filmer.

     

     

    Fler notiser