Bron brister! Skolklass i Finland faller fem meter när tillfällig gångbro kollapsar i Esbo – rygg-, arm- och benskador

    11 maj 2023, kl 12.48

    Vid halvtio på torsdagsförmiddagen gav fanerskivorna i en tillfällig bro i Esbo, utanför Helsingfors, vika. 38 elever och en lärare befann sig på den aktuella bron, meddelar Svenska Yle. 23 barn, i huvudsak födda 2008, samt en vuxen föll fem meter ner och får nu sjukhusvård. Ingen har livshotande skador – det handlar om skador i rygg, armar och ben. ”Majoriteten av skadorna rör sig om benbrott”, sa Eero Hirvensalo, medicinskt ansvarig på ett av sjukhusen där de skadade vårdas, på en pressträff.

    Ett ögonvittne sa till Ilta-Sanomat att hon hörde ett högt gnisslande ljud, följt av buller. Strax därefter kom högljudda skrik från platsen.

    Satu Järvenkallas, utbildningschef i Helsingfors stad, säger till Helsingin-Sanomat att eleverna var åttondeklassare från en skola i Helsingfors, som skulle besöka ett konstmuseum i Esbo.

    Den nedrasade bron har funnits vid en byggarbetsplats en längre tid, och är en av två övergångar som används i samband med ett byggarbete. ”Bron är Esbo stads ansvar”, skriver stadsdirektör Jukka Mäkelä i ett pressmeddelande. Övergångarna granskas varje vecka; den senaste granskningen gjordes i fredags. Polisen utreder nu händelsen.

     

     

    Fler notiser