Skottlossning mot bostad på innergård i centrala Malmö i natt – tomhylsor på marken, kulor i fasaden, hål i ett fönster

    10 maj 2023, kl 08.47

    Vid halvettiden i natt fick polisen i Malmö larm om att fyra, fem smällar hörts i Kronborg, centrala Malmö, meddelar Sydsvenskan. Polisen koncentrerade sig på en innergård vid Kronborgsvägen och Tuborgsgatan, med tomhylsor på marken där gärningsmannen stått och skjutit mot en lägenhet.

    Polisens tekniker hittade senare flera kulhål i fasaden och i ett lägenhetsfönster. Enligt uppgifter till SVT Nyheter är det ännu oklart om någon befunnit sig i lägenheten när den besköts. ”Tekniker har varit på plats för undersökning, och vi har också knackat dörr i området”, säger Filip Annas, presstalesperson hos polisen.

    Det finns inga uppgifter om att någon människa kommit till fysisk skada. Ingen misstänkt gärningsman ska ännu vara gripen. Händelsen utreds som försök till mord eller dråp.

    Tidigare går hittades en knivskadad pojke i en trappuppgång i Augustenborg, Malmö – ett stort bostadsområde med över 1 600 lägenheter. Ynglingen befann sig i anslutning till husets källare, enligt Sydsvenskan. Han var vid medvetande när han transporterades till sjukhuset. I lördags knivskars en 18-åring i samma område, och kördes till sjukhuset av vänner som funnit honom liggande på gatan.

     

     

    Fler notiser