Finansminster Yellen menar USA i juni inte längre kan betala sina skulder! Hennes lösning? Mer skuld nu, tack!

  10 maj 2023, kl 10.11

  Finansminister Janet Yellen varnar för att om skuldtaket inte höjs kommer det att leda till en brant ekonomisk nedgång i USA. Hon upprepade att finansdepartementet kan komma att få slut på åtgärder för att betala sina skuldförpliktelser i juni. Yellen uppmanade kongressen att vidta åtgärder för att undvika ekonomisk katastrof och betonade att finansiellt och ekonomiskt kaos kommer att uppstå om skuldtaket inte höjs.

  Lagstiftarna befinner sig för närvarande i ett dödläge, vilket ökar risken för betalningsinställelse. Yellen har uppmanat till beslutsamma åtgärder, och det snabbt, eftersom nya uppgifter om skatteintäkter har tvingat ministeriet att flytta fram sin uppskattning av när finansdepartementet “inte kommer att kunna fortsätta att uppfylla alla regeringens skyldigheter” till potentiellt så tidigt som den 1 juni.

  President Joe Biden har kallat till ett möte med kongressledarna den 9 maj för att diskutera skuldgränsen.

   

   

  Fler notiser