Fem tonåringar som våldtog en kvinna i Malmö får sina straff skärpta en aning

    10 maj 2023, kl 12.36

    Fem tonåringar som dömdes för grovs våldtäkt bakom Casino Cosmopol i Kungsparken i Malmö i oktober 2022 får skärpta straff i hovrätten. Skadeståndet till den våldtagna 20-åriga kvinnan höjs också från 50 000 kronor till 366 000.

    Tingsrätten konstaterade att våldtäkten varit grov. Kvinnan har utsatts för den av fem personer, det har förkommit visst våld, förloppet har varit utdraget, penetrationen har varit vaginal, anal och oral.

    Brottslingarna som nu får sina strapp skärpta handlar om Amer Tamem, Adham Al Sayasneh, Hussein Mashan, Yamen Aldughaim och Tayssir Hedar.

    Aldughaim döms till sluten ungdomsvård i ett år. Al Sayasneh och Mashan får ett år och fyra månaders ungdomsvård. Hedar får nu nio månaders sluten ungdomsvård i stället för ungdomsövervakning. Tamem, den enda som är över 18 år, får fem år och tio månaders fängelse.

    Det var fråga om fem gärningsmän som delvis samtidigt och annars i en följd utsatte målsäganden för olika typer av samlag. Visst våld förekom. Dessa omständigheter gör att straffvärdet överstiger minimistraffet för grov våldtäkt, säger hovrättspresidenten Ylva Norling Jönsson, ordförande i målet till SVT Nyheter.

     

     

    Fler notiser