De som greps i en stor narkotikahärva i Umeå förra året får nu sina straff – 26-årig huvudman döms till sex års fängelse

    10 maj 2023, kl 12.51

    Det var i somras som polisen började spana på ett kriminellt nätverk i Umeå, som sålde stora mängder narkotika. Genom telefonavlyssning, kameraövervakning, tillgång till krypterade chattar och en fälla kunde polisen i december gripa en kriminellt känd 26-årig man, meddelar SVT Nyheter. I samband med det tog man en större mängd narkotika i beslag, bland annat kokain och cannabis.

    Enligt Västerbottens-Kuriren misstänks mannen ha styrt narkotikahandeln i Umeå. Flera andra personer greps något senare, misstänkta för inblandning i narkotikaförsäljning, och totalt sex personer kunde åtalas.

    Den nu dömde 26-årige huvudmannen är sedan tidigare dömd för bland annat grovt vapenbrott, narkotikabrott och försök till mord. Han dömdes i dag till sex års fängelse för bland annat grovt narkotikabrott och brott mot vapenlagen. Tre andra döms till fängelse i mellan två år och fyra månader till tre år och tio månader. Av de återstående två döms en 17-åring till ungdomstjänst i 130 timmar och ungdomsvård, och en 31-årig man döms till skyddstillsyn.

    Huvudmannen nekade till de flesta av anklagelserna. På den krypterade chatten Wickr kallade han sig själv som ”den ärligaste kranen i Umeå”.

     

     

    Fler notiser