Trump dömd för sexuella övergrepp och förtal av journalisten E. Jean Carroll – ska betala 5 miljoner dollar i skadestånd

  9 maj 2023, kl 22.50

  Jury i New York City bestående av sex män och tre kvinnor fastställer efter tre timmars överläggning att Trump sexuellt utnyttjade och förtalade journalisten E. Jean Carroll, men att det inte kunde bevisas att han hade våldtagit henne. Carroll, en tidigare kolumnist för tidningen Elle, kommer att tilldelas 5 miljoner dollar i skadestånd.

  Trump, som förbereder sig för en kampanj inför presidentvalet 2024, har genomgående förnekat skuld. Även om han har stått i centrum för många anklagelser om sexuellt olämpligt beteende är Carrolls fall den första gången som Trump har befunnits ansvarig för några anklagelser i domstol. Eftersom fallet var civilrättsligt har inga brottsmisstankar riktats mot Trump och han har inte fått något straffrättsligt straff, utan kommer i stället att åläggas att betala Carroll skadestånd.

  Den påstådda händelsen ska ha skett för 25 år sedan, i mitten av 90-talet, i en provhytt i lyxvaruhuset Bergdorf Goodmans.

  Trump själv skriver på sin plattform Truth Social att han har absolut ingen aning om vem kvinnan är, att domen är en skam och en fortsättning på den enligt honom största häxjakten genom tiderna.

   

   

   

  Fler notiser