Maskerade gärningsmän på elsparkcyklar skjuter ihjäl en man i Jakobsberg, norr om Stockholm – en person är anhållen

    9 maj 2023, kl 08.27

    Strax efter halv sju på måndagskvällen fick polisen larm om skottlossning i Jakobsberg, nordväst om Stockholm. Skottlossningen ska ha inträffat utomhus, enligt polisen, som senare meddelar att personen dött: ”Målsägaren har under kvällen avlidit av sina skador som tillfogats honom. Förundersökningen är nu rubricerad som mord.”

    Enligt polisens presstalesperson Anders Dahlman levde mannen när polisen kom fram, men dog på sjukhuset. Polisen sa vidare att det var mycket folk på platsen, meddelar SVT Nyheter. Polisen vill inte uttala sig om hur många personer man jagar, men enligt uppgifter till Aftonbladet har flera maskerade misstänkta gärningsmän lämnat brottsplatsen på elsparkcyklar.

    Expressen meddelar att den mördade mannen är i 20-årsåldern, och dömd för flera brott. Han har länge funnits med i polisens gängkartläggningar, och ska ha tillhört en grupp kriminella i Söderhöjden, där måndagskvällens mord inträffade.

    2021 dömdes den unge mannen för tre fall av grovt olaga hot mot en man och en kvinna, och fick tio månaders fängelse. Han dömdes senare samma år till tre månaders fängelse för hantering av kokain.

    På tisdagsmorgonen meddelade polisen att en person anhållits för mordet.

     

     

    Fler notiser