Turistbåt välter i Indien, och minst 22 människor drunknar – kantrar eftersom det var överfullt; många barn på skollov

    8 maj 2023, kl 10.05

    I söndags kväll kantrade en dubbeldäckad turistbåt på sin färd utanför kuststaden Tanur, södra Indien. Minst 22 personer drunknade, och fartyget kantrade då det var överfullt, enligt polisen. The Guardian meddelar att de flesta av offren var barn på skollov – dödssiffran kommer sannolikt att stiga eftersom skeppet satt fast i lerigt vatten, och drogs ut för att rädda de instängda.

    Dussintals människor sökte under söndagskvällen efter överlevande i och runt det drabbade fartyget, som delvis var under vatten. Vissa använde rep för att stabilisera skeppet, medan andra var i vattnet och tittade in i båtens fönster.

    ”Vi har hittat 22 kroppar, inklusive 15 kvinnor och sju män”, sa en polis vid Tanurs polisstation. ”Det finns sex personer på sjukhuset. Räddningsinsatser pågår.” Överlevande berättade för lokala medier att många av passagerarna inte bar flytvästar.

    Båtolyckor är vanliga i Indien, där många fartyg är överfulla och har otillräcklig säkerhetsutrustning. I september 2020 drunknade tolv personer när en sightseeingbåt kantrade på en flod i den södra delstaten Andhra Pradesh. I maj 2018 dog 30 personer när en båt kantrade i samma region.

     

     

    Fler notiser