Skottlossning på parkering utanför köpcenter i Texas med åtta döda, sju skadade – mördaren bland de döda

    7 maj 2023, kl 08.43

    Vid halv fyra på eftermiddagen i lördags parkerar en man sin bil utanför ett köpcentrum i staden Allen, utanför Dallas, kliver ur och börjar omedelbart att skjuta med ett automatgevär, meddelar New York Post. Han lämnar bilen med dörren öppen, och går lugnt runt på parkeringen och fortsätter skjuta.

    En polis som befann sig i köpcentret hörde skotten, sprang mot skytten och ”neutraliserade hotet”, berättade staden Allens polischef Brian Harvey för reportrar vid en pressträff. ”Vi tror att han agerade ensam, och vi tror inte att det finns ett annat hot just nu.”

    Skottlossningen fick skräckslagna shoppare att springa för sina liv, och några barrikaderade sig på baksidan av köpcentret, och inne i butikerna. Sex offer hittades döda på platsen, och nio skadade fördes till sjukhus; två dog senare av sina skador. Enligt sjukhuset är offren mellan fem och 61 år gamla.

    En video som cirkulerar på sociala medier visar skytten, en man i 30-årsåldern, ligga död på asfalten i en pöl med sitt eget blod. Bakom mannen, som är klädd i militär utrustning, ligger ett automatgevär. Mannen bodde med sina föräldrar, och FBI har pratat med familjen.

     

     

    Fler notiser