Är Britney Spears försvunnen och låtsas någon annan att vara henne med hjälp av deep fake-teknologi? Fans är oroliga!

    7 maj 2023, kl 13.34

    Bakom den glitter och glamour som hennes berömmelse innebär har Britney kämpat med psykiska problem som har haft en betydande inverkan på hennes karriär och privatliv. Under de senaste åren har rörelsen “Free Britney” tagit fart, där anhängarna kräver att förvaltarskapet ska upphöra och att Britney Spears ska få leva sitt liv som hon vill.

    En viral TikTok delas på flera sociala medieplattformar och visar ett klipp där Britney dansar som verkar mycket misstänkt. Teorin är att någon utger sig för att vara Britney och att en “deep fake”-teknik används för att få personen att se ut precis som Britney, vilket är anledningen till att det finns glapp där tatueringarna plötsligt försvinner och dyker upp igen. Hängivna fans har följt hennes varje steg på sociala medier på sistone och är övertygade om att någon använder ett AI-filter för att se ut som om de är Britney.

    Det faktum att Britney inte har gjort några fotouppdrag – inte på en röd matta, inte med några fans, inte ens paparazzifoton – väcker en del rimliga frågor. Är den riktiga Britney gömd? Lever hon fortfarande? Eller är allt bara en galen konspirationsteori?

     

     

    Fler notiser