Fyra lärare och två anställda dödas i en skottlossning i personalrummet på en skola i Pakistan

  5 maj 2023, kl 10.23

  I morse, innan attacken i skolan, öppnade okända personer eld mot en bil i distriktet. Offret var en sunnimuslimsk lärare som sköts ihjäl, meddelar Reuters. Senare gick beväpnade män in på en gymnasieskola, och öppnade eld mot shiamuslimska lärare och anställda. De befann sig i ett personalrum – sex personer omkom. Inga elever skadades i attacken.

  Även polisen attackerades, och tre skadades. De misstänkta är fortfarande på fri fot.

  Detaljerna om vad som hände på skolan, i ett landsbygdsområde som gränsar till Afghanistan, är fortfarande oklara, och polisen har inte identifierat något tydligt motiv. Ett uttalande från provinsens styre säger att det rör sig om en egendomstvist, men den regionala kommissionären sa att sekteristisk antagonism verkade vara orsaken.

  ”Det är inte klart om den andra incidenten [på skolan] var en reaktion på den första”, sa den biträdande kommissionären Saiful Islam till Reuters. Han tillade att säkerheten höjts i distriktet där läget redan är spänt på grund av sekteristiskt våld.

  Kurram-distriktet, i nordvästra Pakistan, har en majoritet av shiamuslimer, som ofta attackeras av sunnitiska militanta grupper från den lokala talibanrörelsen.

   

   

  Fler notiser