Apples rapport för andra kvartalet 2023 – nästan 230 miljarder kronor i nettovinst och nytt rekord för tjänsteintäkterna

    5 maj 2023, kl 11.32

    Apple tillkännagav i dag sina finansiella resultat för sitt andra räkenskapskvartal 2023, vilket motsvarar årets första kalenderkvartal. Nettovinsten landar på nästan 230 miljarder kronor, något lägre än jämfört med samma kvartal i fjol. Det var ändå mer än Wall Streets svaga förväntningar på försäljning och intäkter.

    Nytt rekord för tjänsteintäkterna från bland annat musik, spel och tv-serier, med 975 miljoner betalda prenumerationer, och nytt kvartalsrekord för iPhone-intäkterna. Däremot sjönk försäljningen av Mac-datorer betydligt. iPad-intäkterna var i linje med förväntningarna. Nu över två miljarder aktiva enheter, som iPhone, iPad, Watch och Mac-datorer.

    Apples vd Tim Cook säger vidare att man har stort fokus på Indien, där man har både viss produktion samt flera Apple-butiker. Cook ser vidare en betydande potential för AI, som redan finns i en del produkter och tjänster.

    I en intervju med CNBC säger Cook att han ser massuppsägningar som en ”sista utväg”, och var tydlig med att det inte är något företaget överväger just nu. Många andra stora teknikföretag som Google, Amazon, Meta, Microsoft, Dell och Twitter har sagt upp tiotusentals anställda de senaste månaderna.

     

     

    Fler notiser