Under en anställningsintervju uppmanar platschefen en tonårspojke att onanera, och slänger fram en bunt med 500-lappar

  3 maj 2023, kl 09.08

  I april 2022 såg en platschef i Varberg en yngre kille arbeta på en annan arbetsplats han besökte. Mannen pratade med tonåringens chef, och frågade sedan ynglingen om han var intresserad av att arbeta extra även på hans arbetsplats, meddelar Hallands Nyheter.

  De sågs på platschefens kontor senare samma dag, men samtalet om extraarbetet övergick snabbt till något annat. Under anställningsintervjun uppmanade chefen 17-åringen att onanera mot ersättning, och slängde fram en bunt med 500-lappar. ”Om du kommer framför mig, så får du dessa pengar.”

  Efter att polisanmälan gjorts fick chefen sparken från arbetsplatsen. Nu döms han till en månads fängelse för försök till utnyttjande av barn genom köp av sexuell handling, och ska betala skadestånd på 6 000 kronor till pojken, enligt domslutet.

  ”Det står klart att [mannen] har försökt förmå målsäganden, som vid tillfället för gärningen endast var 17 år gammal, att utföra en handling med påtaglig sexuell prägel som varit ägnad att tydligt kränka målsägandens sexuella integritet”, konstaterar domstolen.

  Den dömde mannen själv säger sig lida av minnesproblem, och har därför varken förnekat eller erkänt brottet. Han är tidigare ostraffad.

   

   

  Fler notiser