Minst nio döda i en masskjutning i morse på en skola i Serbiens huvudstad Belgrad, sju elever har förts till sjukhus

    3 maj 2023, kl 12.23

    En 14-årig elev sköt först ihjäl skolans säkerhetsvakt som försökte ta hans vapen och stoppa honom. Det skedde i en grundskola i Belgrad strax före nio i morse, rapporterar den serbiska nyhetskanalen nova.rs.

    Sjundeklassaren tog sig sedan in i ett klassrum, och öppnade eld. ”Min dotter gick i den klassen, hon var i klassrummet där pojken sköt de första skotten mot läraren, och sedan började han skjuta på barnen som låg under skrivborden”, säger pappan till en dotter som lyckades fly. ”Han fortsatte skjuta slumpmässigt, och jag la mig ovanpå två av mina vänner så att han skulle tro att jag också var död”, sa en elev. Läraren Tatjana Stevanović skadades svårt.

    Efter skjutningarna sprang den misstänkte eleven från platsen, men polisen grep honom snart. Han beskrivs som tyst och tillbakadragen, och klasskamraterna säger vidare att han inte var ett problembarn.

    Polisen hittade senare en ryggsäck med vapen, ammunition och molotovcocktails. I nuläget är det inte känt om eleven som greps för skottlossningen hade med sig ryggsäcken till skolan. Vapnet han använde ska enligt uppgifter från det serbiska inrikesministeriet tillhöra pojkens far.

     

     

    Fler notiser