Illegal uppfödning av brevduvor och bråk om grönsaksträdgårdar i Portugal slutar med att fyra personer skjuts ihjäl

    2 maj 2023, kl 09.05

    Vid åttatiden i söndags morse fick polisen i den portugisiska hamnstaden Setúbal, strax utanför Lissabon, ett larm om skottlossning. När de kom fram till platsen gick gärningsmannen tillbaka till sitt enkla skjul där han bodde, vände sitt hagelgevär mot sig själv och tryckte av en sista gång.

    Enligt den portugisiska nyhetstidningen Correio da Manhã låg ett bråk om illegal uppfödning av brevduvor bakom händelsen – offren hade fött upp duvor i flera år. Det som är känt om gärningsmannen Cesário är att han varit arbetslös i flera år, efter att ha blivit av med jobbet som ordningsvakt på en skola.

    ”Han var asocial, han var alltid smutsig och hade loppor”, så beskriver en tidigare arbetskamrat den skyldige. Lokala portugisiska medier rapporterar också om att de fyra grannarna brukade tävla med brevduvor, och att konflikten troligen bottnade i det. Det fanns även en tvist kring olagliga grönsaksträdgårdar i området.

    Andreia Gonçalves, polisbefäl i Setúbal, beskriver dödsfallen som ”en isolerad händelse” relaterad till ett olöst problem mellan männen.

    Portugal har restriktiva vapenlagar, men skjutvapen för jakt är tillåtna.

     

     

    Fler notiser