Fransk lagstiftare från Guadeloupe föreslår att Frankrike förbjuder diskriminering av afrofrisyrer och flätor

  1 maj 2023, kl 00.55

  Den franske lagstiftaren från Guadeloupe Olivier Serva föreslår en lag som förbjuder diskriminering av naturliga afrofrisyrer och flätor. Serva har för avsikt att lägga fram ett partiöverskridande lagförslag i parlamentet under hösten som syftar till att bekämpa diskriminering kopplad till hårets struktur, längd, färg och stil.

  Serva citerade en studie finansierad av Dove och LinkedIn som visar att två tredjedelar av svarta kvinnor i USA känt sig tvungna att byta frisyr inför  anställningsintervju. Han menar också att svarta kvinnor tar hälsorisker för att platta ut håret med kemikalier på grund av diskriminering i det franska samhället och på arbetsplatsen.

  Amerikanska representanthuset antog förra året lagförslaget Crown Act, som står för Creating a Respectful and Open World for Natural Hair. Lagförslaget innebär förbud mot diskriminering av hår, särskild textur eller stil förknippad med en viss ras eller nationellt ursprung så som dreadlocks, afros och flätor.

   

   

  Fler notiser