Den 33-årige palestinier som mördade två personer ombord på ett tåg i Tyskland i januari åtalas nu för knivattacken

    29 april 2023, kl 10.47

    Drygt tre månader efter den dödliga knivattacken ombord på ett tåg i tyska Schleswig-Holstein väcker åklagaren åtal mot Ibrahim A. för två mord och fyra fall av försök till dråp, enligt den tyska nyhetskanalen Focus Online. Dådet utlöste riksomfattande skräck och sorg; de omkomna var en 17-årig flicka och en 19-årig man som gick i yrkesskola tillsammans.

    Utredarna hittade blod i fyra tågvagnar. Flera passagerare hjälpte till att övermanna den misstänkte statslöse palestiniern, och höll fast honom tills polisen kunde gripa mannen vid en järnvägsstation.

    Ibrahim A. förnekar enligt sin advokat inte dådet. Den misstänkte, utan fast bostad, hade just frisläppts i samband med ett separat misshandelsfall en vecka innan attacken, sade åklagaren på torsdagen. Han uppmärksammades flera gånger för ett aggressivt beteende.

    Han kom till Tyskland 2014, och hade flera tidigare fällande domar, bland annat för våldsbrott. Ibrahim A. ska också ha jämfört sig själv med Anis Amri, en terrorist som körde ihjäl tolv människor och skadade 50 vid en julmarknad i Berlin, 2016.

    Åklagarna uteslöt tidigare ett terrormotiv, och säger att han agerat ”av ilska över sin på många sätt besvärliga personliga situation”.

     

     

    Fler notiser