Skjutningarna i Eskilstuna fortsätter, sjätte gången i år – polisen får larm om skottlossning i stadsdelen Nyfors

  28 april 2023, kl 12.04

  26 april 21.36; grov misshandel. 27 april 17.36; personrån. 27 april 19.38; skottlossning. ”Polisen fick flera larm från inringare om misstänkt skottlossning på Nyforsgatan i Eskilstuna”, skriver polisen på sin webbplats. Tre män anhölls under natten misstänkta för mordförsök och grovt vapenbrott, meddelar SVT Nyheter.

  Många personer befann sig i området när skottlossningen inträffade. ”Det är upprörande på många sätt. Det har skjutits på en gågata där mycket folk rör sig, helt utan tanke på konsekvenserna. Man har visat likgiltighet inför andra människors liv som är häpnadsväckande”, säger Johnny Gustavsson, pressinformatör vid polisen, till SVT Nyheter.

  Enligt vittnen till polisen ska två gärningsmän ha flytt från platsen på en elsparkcykel. Senare under kvällen greps tre yngre män, och anhölls senare av åklagare. Männen greps efter en husrannsakan i en bostad.

  Polisen vet inte om torsdagskvällens skottlossning kan kopplas till tidigare händelser, men Gustavsson säger att det är tänkbart. ”Vi har ingen gärningsperson, och kan inte dra slutsatser än. Men det är rimligt att tänka att det finns samband.”

  Det här är den sjätte skottlossningen som Eskilstuna drabbats av hittills i år.

   

   

  Fler notiser