Ännu en man hittas skjuten i sin bil, den här gången i bostadsområdet Guldheden i Göteborg – upptäcks av förbipasserande

    28 april 2023, kl 11.03

    23.56, mord, Göteborg. ”Förbipasserande larmar polis om att en livlös man sitter i en bil på Doktor Belfrages gata, Guldheden. När polis kommer till platsen konstateras att mannen är avliden, skjuten i bakhuvudet”, meddelar polisen på sin webbplats. ”En förundersökning om mord har inletts.”

    ”Vi fick in uppgifter om att man sett en livlös man sitta i en bil, och vi var snabbt på plats och kunde konstatera att mannen blivit skjuten i bakhuvudet med någon form av kulvapen”, säger Jon Franzén, vakthavande befäl vid polisregion Väst, till SVT Nyheter. Mannen satt böjd över växelspaken.

    En stor polisinsats har pågått i området. ”Vi har i nuläget en massiv insats med flera patruller där vi pratar med vittnen, knackar dörr och utför en teknisk undersökning. Platsen är avspärrad och vi har inlett en förundersökning gällande mord”, fortsätter Franzén. Mannen är identifierad, och anhöriga är underrättade.

    Ingen är frihetsberövad eller misstänkt för mordet. ”Vi har inga tecken på att han tillhör något kriminellt nätverk, och mordet skedde mitt i ett bostadsområde”, avslutar Franzén.

    Ett tidigare mord i Guldheden skedde i maj 2018, då en 32-årig man sköts ihjäl med automatvapen i en bil.

     

     

    Fler notiser