16-årige Israel Muyaya Madimba kör med stulen bil avsiktligt över och dödar 70-årig fotgängare lyssnandes på låt om mord

    28 april 2023, kl 13.50

    En tonåring i St. Cloud i Minnesota har anklagats för att avsiktligt ha kört över och dödat en fotgängare förra veckan. Den misstänkte, 16-årige Israel Muyaya Madimba, ska ha kört ett stulet fordon på trottoaren och kört på 70-årige Norbert John Olmscheid bakifrån. Madimba anklagas nu för överlagt mord av första graden och uppsåtligt mord av andra graden och kommer att ställas inför rätta som vuxen. Om han döms för mord av första graden riskerar han livstids fängelse utan villkorlig frigivning.

    Åklagarna hävdar att Madimba erkände att han hade stulit fordonet från St. Cloud YMCA efter att ha hittat nyckeln i ett skåp. I ett uttalande efter gripandet uppges han ha sagt att han såg Olmscheid gå på trottoaren och bestämde sig för att köra över honom. Madimba påstås ha följt offret långsamt till en början innan han accelererade fordonet och berättade för utredarna att han lyssnade på en låt om mord vid den tidpunkten.

    Madimba framträdde för första gången i rätten i måndags och en domare fastställde hans borgen till 1 miljon dollar med villkor eller 2 miljoner dollar utan villkor. Nästa förhör är planerat till den 8 maj.

     

     

    Fler notiser