Naken tysk hyresvärd är inte en giltig ursäkt för att inte betala hyran – kontorsanställda i huset blev distraherade

    27 april 2023, kl 14.31

    När sommaren kommer med sin strålande sol är det läge att bättra på solbrännan. Det tyckte i alla fall en fastighetsägare i Frankfurt som tog av sig kläderna och la sig till rätta på innergården i ett exklusivt område i staden. Det uppskattades inte riktigt av ett personalföretag som hyrde kontorslokaler i huset, och höll därför inne med hyresbetalningarna i nästan ett år.

    Hyresvärden fortsatte lapa sol som Gud skapade honom, men gick till domstol för att få in hyran, meddelar den tyska nyhetssajten Hessenschau. Och i går slog delstatsdomstolen i Frankfurt fast att en hyresvärd som solar naken utanför sin byggnad inte är en godkänd anledning att hålla inne med hyresinbetalningarna.

    Och påståendet om att hyresvärden knallade runt naken i trapphuset kunde inte bevisas. Mannen hade trovärdigt uppgett att han alltid bar en morgonrock, som han enligt rätten endast tog av sig direkt framför solstolen. Dessutom kunde de anställda bara betrakta den solande värden om de lutade sig långt ut genom fönstren.

    Inte heller fick personalföretaget avdrag på hyran för att det luktade matos då och då. Domstolen slog fast att i en fastighet med vanliga lägenheter hör det till att man lagar mat ibland.

     

     

    Fler notiser