Man som urinerar på tågspåret dör av flygande ko som träffats av snabbtåg

  27 april 2023, kl 10.30

  En bisarr händelse i Alwar, Rajasthan i Indien ledde till att en man dog efter att en ko, som träffats av ett snabbtgående Vande Bharat-tåg, föll över honom. Den avlidne, som identifierades som Shivdayal Sharma, höll på att göra sina behov på järnvägsspåret när olyckan inträffade. Kon slungades 30 meter bort efter att ha träffats av tåget och en del av dess kropp landade på Sharma, vilket dödade honom omedelbart.

  Vande Bharat-tågen, som går i hastigheter på cirka 130-160 km/h, har haft många möten med boskap längs olika sträckor. Sträckan Mumbai-Gujarat har rapporterat det högsta antalet sådana incidenter. Western Railways har därför beslutat att installera metallstängsel längs den över 620 km långa sträckan Mumbai-Ahmedabad för att förhindra att djur vandrar in på spåren och orsakar olyckor.

  Järnvägsminister Ashwini Vaishnav har erkänt att kollisioner med boskap på spåren är oundvikliga, men försäkrat att detta har beaktats vid utformningen av Vande Bharat-tågen med halvhög hastighet.

   

   

  Fler notiser