Jag var full som fan, säger snookerspelaren Luca Brecel om sin kväll innan han gick vidare i World Snooker Championship

    27 april 2023, kl 12.15

    Snooker är möjligen den tystaste sporten av dem alla. Publiken andas bara varannan gång, spelarna säger inte ett ord och de högtidsklädda domarna rör sig ljudlöst runt borden. Desto vildare kan det gå till innan matcherna. Belgaren Luca Brecel krökade till hela natten fram till matchdagens morgon i onsdags, och utklassade sedan Ronnie O’Sullivan med 13–10.

    ”Jag var ute och festade med mina vänner, spelade FIFA hela natten, kastade dart och tränade knappt. Även efter att ha kommit hem efter Mark Williams-vinsten [i torsdags förra veckan] var jag ute och drack, jag var ute till 06.00 på morgonen och var full som fan”, säger han till Mirror.

    Belgaren gjorde en fantastisk comeback i går när han vann sju frames i rad, och i slutet av matchen sa O’Sullivan ”Jag hoppas att du vinner, du är en fantastisk spelare.” Efter att ha säkrat sin plats i semifinalen möter Brecel antingen Anthony McGill eller Si Jiahui.

    Finalen avgörs nu på måndag, men då inga biljetter finns kvar får du lov att boka tv-soffan. VIP-biljetter till finalen den 6 maj 2024 går lös på 5 500 kronor, men för 7 500 kronor får du både champagne, kanapéer, en trerätters middag och fri bar. Biljetterna släpps snart; klart värt.

     

     

    Fler notiser