I går kväll sköts en man till döds i centrala Borlänge i sin parkerade bil – förundersökning gällande mord är inledd

    27 april 2023, kl 10.37

    Polisen i Borlänge larmades vid 19.20-tiden på onsdagskvällen, och påträffade en skjuten man i en bil i stadsdelen Hagalund. Han fördes till sjukhus med ambulans, men avled senare under kvällen, rapporterar SVT Nyheter. En förundersökning gällande mord är inledd.

    Två personer frihetsberövades under onsdagskvällen, men släpptes sedan efter förhör. Polisen vill inte gå in på några detaljer kring omständigheterna. ”Det enda vi kan konstatera är att det inte finns skäl att hålla dem frihetsberövade”, säger Peter Persson, vakthavande befäl vid polisregion Bergslagen.

    Polisen har även kontrollerat om händelseförloppet kan ha fångats på film av bevakningskameror i området. ”Vad jag vet har vi inget på övervakningskameror”, säger Persson till Expressen.

    Brottsplatsen är utomhus, och området spärrades av ”för att säkra en robust förundersökning”, skriver polisen på sin webbplats. Under kvällen gjordes en större insats. ”Vi har hundpatruller som nu finkammar det här området, sa Anders Dahlman, polisens presstalesperson.

    Polispatruller genomförde även dörrknackning i nejden för att säkra vittnesuppgifter. Bilen mannen satt i sveptes in i ett vitt skynke, och bärgades för teknisk undersökning.

     

     

    Fler notiser