”Nej, du får inte komma in på bion!”, säger biografpersonalen i Alaska till en älg som fick nöja sig med en Happy Meal

    26 april 2023, kl 14.26

    Kan det vara popcorndoften som lockade? En hungrig älg fångades i förra veckan på video när han lugnt promenerade in genom entrén till en biograf i Kenai, Alaska, och hittade troligen bortpetade minimorötter i en slängd Happy Meal.

    Videon som lagts upp på sociala medier visar den nyfikne älgen, och man hör en anställd säga ”Jag kan inte göra någonting. Gå ut, det är där du hör hemma. Du får inte se en film.” Anställda leder sedan ut skogarnas konung, eller i alla fall en ung tronpretendent, som får hitta något annat än morötter från McDonald’s.

    Biografchefen Ricky Black berättade för Anchorage Daily News att ytterdörren till bion öppnats för att släppa in frisk luft medan personalen städade ur popcornmaskinen. Det var nog doften av popcorn som intresserade älgen. ”Den kunde definitivt känna popcornlukten”, sa Black. ”Det är en väldigt vanlig reaktion för vem som helst, eller någon som går på bio.”

    Älgar är mest ”näringsmässigt begränsade” under den här tiden på året, säger Nick Fowler, naturbiolog vid Alaska Department of Fish and Game, Alaskas myndighet för viltvård. ”Jag vet inte om en Happy Meal är bra för en älg eller inte, men det är inte en del av den naturliga kosten.”

     

     

    Fler notiser